Росія підтягує техніку до кордонів України. А “диверсанти” на Чернігівщині були нашими

 

Росія протягом останнього тижня активно використовує військову техніку поблизу кордону з Україною та в районі адміністративного кордону з Кримом. Про це повідомив на брифінгу помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар LGCE Олег Слободян.

За його словами Слободяна, за тиждень прикордонники зафіксували польоти 5 безпілотних апаратів, 13 російських вертольотів Мі-8 (поблизу адмінмежі з Кримом) та під’їзд 2 бронетранспортерів до кордону з Україною.

Обидва БТР наближалися до державного кордону на ділянці Сумського прикордонного загону, передає “РБК-Україна“.

Польоти безпілотників зафіксовані на адміністративному кордоні з Кримом, а також поблизу Маріуполя в зоні проведення АТО на Донбасі.

Крім того, прикордонний корабель РФ “Тихий Дон” проводив розвідку в Азовському морі біля Маріуполя.

Читайте також:
В ході АТО загинули 67 прикордонників, ще шестеро зникли безвісти

Водночас у Міністерстві оборони спростували повідомлення про затримання російських диверсантів на Чернігівщині.
Управління преси й інформації МОУ заявило, що “диверсія на Чернігівщині” – це навчання українських військових, максимально наближені до реальності.

“У рамках проведення стратегічних командно-штабних навчань “Весняний грім-2016″, з метою перевірки системи охорони та оборони військових об’єктів Повітряних сил ЗСУ, на території однієї із військових частин Чернігівської області була виявлена умовна диверсійна група, завдання якої було проникнути на військовий об’єкт”, – заявили у відомстві.
“Даний захід проводився в умовах максимально наближених до реальних, без повідомлення керівництва військової частини та особового складу.
У ході проведення зазначених дій порушники були вчасно виявлені та нейтралізовані. За задумом навчань, порушники передані до правоохоронних органів”, – повідомив сайт МО з посиланням на прес-центр Повітряних сил ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна