НАБУ взялося за рюкзаки Авакова

 

Національне антикорупційне бюро в рамках досудового розслідування отримає доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ “Дніпровенд”, яку пов’язують з сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це йдеться у ухвалі Солом’янського районного суду міста Києва від 23 березня 2016 року, повідомляє “Українська правда”.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи МВС за попередньою змовою з суб’єктами господарської діяльності вчинили розтрату ввіреного їм майна при закупівлі 6000 рюкзаків, для потреб бійців у зоні АТО.
За результатами застосування переговорної процедури МВС України закупило рюкзаки у ТОВ “Дніпровенд”.

Як зазначається, у переможців відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, а закупівля була здійснена за завищеними цінами.

“Вибір вказаних переможців відбувся за особистого втручання колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, при чому у повному обсязі товар так і не був поставлений”, – говориться в ухвалі.

У ухвалі сказано, що детектив НАБУ звернувся з клопотанням до суду, в якому просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів та рахунків, які знаходяться у володінні ПАТ “Комерційний банк “Преміум” і куди було переведено на два рахунки 1,4 мільйона та 2,3 мільйона гривень. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в лютому з’явилося відео з прихованої камери, на якому син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, імовірно, в обхід тендерів домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства.
Раніше повідомлялося, що фірма-постачальник тактичних рюкзаків для МВС пов’язана з харків’янином Володимиром Литвином, який є другом сина міністра МВС Арсена Авакова.

Читайте також:
У Авакова потрібно конфіскувати мільйон “корупційних” гривень – Лещенко

НАБУ завершило розслідування у справі зі своїм першим арештом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна