Спецслужби знайшли суддю-хабарника, який при затриманні розстріляв детективів НАБУ

Саме цей суддя в ході затримання почав відстрілюватись і втік. Фото НАБУ

Саме цей суддя в ході затримання почав відстрілюватись і втік. Фото НАБУ

Сьогодні, 29 березня, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрили одного із суддів Малиновського районного суду м. Одеси на отриманні хабара в сумі 500 тис. гривень.

Вказані кошти “неправомірної вигоди” посадовець вимагав через посередника для винесення певного судового рішення у цивільний справі про стягнення боргу, повідомила прес-служба НАБУ.

“Під час проведення слідчих дій вказаний суддя вчинив опір працівникам Національного бюро, застосувавши вогнепальну зброю на ураження. Після того залишив зброю та, скориставшись наявністю статусу «недоторканності судді», зник з місця події“, – зазначили в Бюро.

Невдовзі радник голови СБУ Юрій Тандіт у коментарі каналу “112 Україна” уточнив, що суддя стріляв не в повітря, а в працівників НАБУ, але фактично він не зникав, а перебував у “рамці” детективів.

“Працівниками Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою встановлено місце знаходження судді Малиновського районного суду м. Одеси, який застосував вогнепальну зброю проти детективів НАБУ. Наразі проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів”, – повідомили в НАБУ.

За даним фактом детективами НАБУ ведеться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна).

За інформацією НАБУ, перевіряється можлива причетність до скоєння злочину заступника голови Малиновського районного суду міста Одеси.

“Дана операція ще раз підтверджує той факт, що зняття статусу «недоторканості суддів та депутатів» є невід’ємною частиною ефективної боротьби з корупцією“, – зазначає прес-служба НАБУ.

Директор Національного антикорупційного бюро повідомив президентові Петру Порошенку “про спецоперацію з затримання судді, який отримав хабаря в розмірі 500 тисяч гривень” – написав у “Фейсбуці” прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.
“Президент доручив СБУ вжити усіх заходів для його затримання”, – зазначав при цьому речник.

Читайте також:
Кононенко й Абромавичус взяли участь у перехресному допиті в НАБУ

НАБУ завершило розслідування у справі зі своїм першим арештом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна