Гройсман: Я не буду прем’єром в уряді лузерів

 

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, якого фракція “Блоку Петра Порошенка” висунула на посаду прем’єр-міністра, готовий обійняти цей пост.

“Хочу підкреслити, що саме важливо: не те, хто буде прем’єр-міністром, а що ми будемо робити далі”, – заявив Гройсман під час брифінгу, який транслював телеканал “112 Україна“.

“Якщо коаліція, фракції коаліції розглянуть мою кандидатуру в якості можливої для переходу до Кабінету міністрів України, я буду готовий взяти на себе відповідальність і забезпечити три базових позиції порядку денного виконавчої влади”, – зазначив Гройсман.

Він також запевнив, що “план уряду існує, і він народжений не сьогодні”.

На запитання щодо нового складу Кабінету Міністрів, Гройсман назвав кілька прізвищ можливих міністрів у його уряді: Іван Міклош (екс-міністр економіки Словаччини), Олександра Ковалів, Максим Нефьодов (обоє – нинішні заступники міністра економічного розвитку і торгівлі, які подали заяви про відставку разом із очільником відомства Айварасом Абромавичусом).

Читайте також:
Нефьодов: Іду з міністерства разом з Абромавичусом, але стоїмо!

 

Гройсман також наголосив, що серйозно підходить до формування Кабміну: “Люди, які мають прийти працювати в уряд, повинні мати бездоганну репутацію і професійні якості”.

За словами кандидата в прем’єри, дискусія про те, який уряд краще – технократичний чи політичний – “не має жодного сенсу”.
“Необхідно створити професійний уряд з політичною підтримкою українського парламенту, який буде відповідальний, прозорий і ефективний. Іншого уряду я не бажаю ні нашій країні, ні іншим країнам – нашим друзям і партнерам”, – наголосив Гройсман.

“Я не погоджуся бути прем’єром в уряді лузерів”, – додав він.

Як писала Новинарня, 24 березня, фракція БПП висунула Володимира Гройсмана кандидатом на посаду прем’єр-міністра.
Свою готовність голосувати за його призначення висловили чотири фракції: БПП, “Народний фронт”, “Батьківщина” та фракція Радикальної партії Олега Ляшка.
Водночас дві останні фракції висунули свої умови, наголосивши, що підтримають призначення Гройсмана лише за їх дотримання.
Серед імовірних претендентів на посаду прем’єр-міністра розглядали також чинного міністра фінансів Наталію Яресько, однак для її призначення у Верховній Раді, судячи з усього, бракує голосів.
Можливими міністрами в уряді Гройсмана називають також Бориса Ложкіна, Ніну Южаніну, Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також:
Деякі кандидати в “уже домовлений” уряд вперше чують про таку пропозицію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна