Доба в АТО: один поранений і менша інтенсивність обстрілів

 

Упродовж минулої доби, 19 березня, в зоні проведення антитерористичної операції ніхто із українських військовослужбовців не загинув, один боєць отримав поранення.
Як передає УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. За його словами, поранення сталося в Бахмутському районі.

 

Спікер АТО підкреслив, що на Донецькому напрямку зберігається напружена ситуація.
“Ворожі провокації відбувалися по всій лінії фронту – від району Світлодарської дуги до Красногорівки. Противник активно застосував міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Найбільша кількість обстрілів припадає, як і раніше, на темну пору доби”, – зазначив Мотузяник.

Найгарячіше вчора було поблизу Авдіївки. Там ворожі обстріли розпочалися вранці і тривали з перервами до пізньої ночі. А близько опівночі банформування відкрили вогонь з артилерії, випустивши по позиціях сил АТО у тому районі шість мін калібром 152 мм.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші один раз – у районі Трьохізбенки, де ворожий снайпер вів обстріли позицій сил АТО.

На Маріупольському напрямку вперше за довгий час ворожих обстрілів не відбувалося.

“За добу (19 березня) зафіксовано 32 обстріли, 31 з них на Донецькому напрямку”, – констатував прес-центр штабу АТО.
Нагадаємо, за підсумками 18 березня ішлося про 52 обстріли.

Учора штаб АТО повідомляв, що 19 березня вдень (до 18:00) “обстановка в зоні проведення АТО (…) стабілізувалась, з опівночі активність ворога значно зменшилась”, і це пояснювалося тим, що з 8-ї ранку на тимчасово окупованій території Донецької області працювала спеціальна моніторингова група ОБСЄ на чолі з Александром Хугом”.

Читайте також:
Стартував сайт RuSSiaKIlls, який збирає конкретні свідчення воєнних злочинів Кремля

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, мінометів, САУ і 122-мм РСЗВ “Град”, заборонених мінськими угодами, у районах населених пунктів Безіменне, Докучаєвськ, Донецьк, Стаханов та Харцизьк.

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про підтверджені чергові факти перекидання з території Росії озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб 1-го й 2-го армійських корпусів (“армії ДНР/ЛНР”):
через Харцизьк – чотири танки, дві САУ, дві од. 122-мм РСЗВ “Град” та чотири цистерни з ПММ;
через Новоазовськ – чотири БМП-2 та сім вантажних автомобілів (два з особовим складом, три із зенітними установками ЗУ-23-2, два з боєприпасами);
через Амвросіївку – п’ять вантажних автомобілів з боєприпасами та чотири паливозаправники.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна