АТО: доба без втрат, хоча 52 обстріли

 

Впродовж минулої доби, 18 березня, в зоні проведення антитерористичної операції ніхто з українських військовослужбовців не загинув і не зазнав поранень. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на Луганському напрямку противник порушив режим тиші у Попаснянському районі, відкривши вогонь з кулемета та БМП.

На Донецькому напрямку після одноденної перерви знову загострилася ситуація східніше Авдіївки, де ворог неодноразово застосовував важке озброєння (82-мм та 120-мм міномети).

Втім, наміри бойовиків захопити Авдіївку не мають жодного успіху, – за оперативною інформацією, влучним вогнем у відповідь впродовж останніх кількох днів сили АТО ліквідували більш як 10 бойовиків у цьому районі, розповів Лисенко.

Друга “гаряча точка”, як зазначив речник АП, – Зайцеве, де противник, окрім мінометів, також застосовує ствольну артилерію (122-мм гармати).
Також неспокійно на Світлодарській дузі. Натомість у Донецькому аеропорту – відносне затишшя.

На Маріупольському напрямку найчастіше за минулу добу ворог порушував режим тиші поблизу Мар’їнки.
Також у Красногорівці, Гнутовому та Широкиному пройшли мінометні обстріли НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів.

За даними штабу АТО, загалом протягом 18 березня зафіксовано 52 обстріли позицій ЗСУ, зокрема на Донецькому напрямку – 36, на Маріупольському – 15 , на Луганському – 1.

Раніше сьогодні у штабі АТО попередили про чергову провокацію бойовиків: в районі села Безіменне (напрямок Маріуполь) було помічено два автобуси з людьми в одностроях Збройних сил України та з шевронами “Правий сектор”. Насправді це окупована територія, тому українських військових там немає.

Читайте також:
ООН: На Донбасі – безліч найманців з Росії, але Україна не розслідує ці факти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна