Порошенко заявив, що не розпускатиме Раду, а коаліція має визначитися з новим прем’єром

 

Президент Петро Порошенко заявив, що в жодному випадку не розпускатиме Верховну Раду й не допустить дострокових парламентських виборів, оскільки це означатиме півроку бездіяльності .
Про це глава держави сказав сьогодні під час зустрічі з представниками Аспен-інституту (США), повідомила прес-служба Банкової.

“Єдине, що я хочу наголосити, – ні в якому випадку я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. Бо при всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, насправді вони намагаються зловити рибу в мутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори.
Ми не маємо ні часу, бо це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму, ні необхідності, бо кращої Ради в нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою”, – цитує Порошенка його прес-служба.

Президент навів слова колишнього міністра закордонних справ Геннадія Удовенка, якого він назвав своїм вчителем, що ключовим для політика мають бути “три П” – порядність, професіоналізм та патріотизм.

“На жаль, деякі політики додають до цього власні амбіції, або, ще гірше, власні образи, які дуже заважають. Пошук власного місця дуже заважає кінцевому результату. Справжній лідер в першу чергу ставить перед собою інтереси держави”, – зазначив глава держави.

Глава держави також зазначив, що найважливішій етап, який має формувати команда відповідальних осіб, які здатні реалізувати те, що закладалося в законопроектах, – це саме імплементація реформ.

У цьому ж виступі Петро Порошенко закликав де-факто не існуючу парламентську коаліцію визначитися з кандидатурами прем’єр-міністра, членів уряду та програмою реформ.

За словами президента, перезавантаження уряду зараз є відповідальністю парламенту та коаліції.

При цьому глава держави фактично визнав, що коаліції наразі не існує. Адже, за його словами, крім кандидатур членів Кабміну та керівника уряду, а також програми й порядку реформ, коаліція має визначитись “щодо позицій фракцій, які будуть входити до складу цієї коаліції”.

Нагадаємо, парламентська коаліція “Європейська Україна” перестала існувати, коли про вихід із неї слідом за “Батьківщиною” оголосила фракція “Самопоміч”. Причиною демаршів, за оцінкою низки спостерігачів, стала комбінація адміністрації президента, уряду та низки олігархів, яка не дозволила зібрати голоси за відставку Кабміну Арсенія Яценюка.

Читайте також:
У Раді не можуть визначитись, чи справді коаліція вже не існує і треба формувати нову

Луценко: БПП виступає за нову коаліцію й уряд технократів без партійних амбіцій

У повідомленні прес-служби Банкової зазначається, що в зустрічі з представниками Аспен-інституту взяли участь випускники цього закладу – віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, міністр фінансів України Наталя Яресько, директор Аспен-інституту Еліот Герсон, Євген Уткін, Сергій Кошман, Анатолій Клепатський, Сергій Рогол.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна