Коаліція стала “групою 239” – як у першому скликанні ВР

 

Фракція “Батьківщина” виходить із коаліції. Про це сьогодні заявила журналістам у кулуарах Верховної Ради голова фракції Юлія Тимошенко.

“Фракція “Батьківщина” сьогодні на своєму раннішньому засіданні прийняла єдино можливий крок рішення – цей крок вихід із коаліції”, – повідомила Тимошенко.

“Ми мусимо констатувати, що коаліції демократичних сил, проєвропейської коаліцї в цьому парламенті ніколи не існувало. Завжди існувала кулуарна, тіньова коаліція”, – зазначила вона.

За словами Тимошенко, рішення було одностайним. Наразі “Батьківщина” веде перемовини з “Самопоміччю” (щодо аналогічного рішення фракції “Самопоміч”).

Також про вихід із коаліції після вчорашньої змови у ВР і неголосування за відставку уряду заявили депутати від фракції Блок Петра Порошенка Єгор Фірсов, Сергій Каплін і Олександр Сугоняко.

Таким чином, у коаліції “Європейська Україна” офіційно лишаються 132 депутати БПП, 81 депутат “Народного фронту” і 26 депутатів “Самопомочі”.
Загалом це 239 депутатів. Коаліція має налічувати щонайменше 226 депутатів.

За збігом, неофіційну назву “група 239” мала комуністична фракція, що існувала у Верховній Раді І скликання (1990-1994) на противагу демократичній “Народній раді”.
Хоча в комуністів тоді була більшість, у вирішальні моменти вона була недієздатною, і демократи змогли провести через парламент Декларацію про суверенітет, Акт проголошення незалежності тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна