Екс-нардеп Лозінський вийде на свободу за “законом Савченко”

 

Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.
Відповідне рішення суду, датоване 25 лютого, розмістив у своєму “Фейсбуці” колишній голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

“Так працює тіньова сторона “закону Савченко”. Ті хто не потрапив напряму під його дію, звільняються по УДО. Скоро! У всіх мисливських угіддях! Продовження блокбастеру “Нардеп-мисливець Лозинський”, – написав Старенький.

Так працює тіньова сторона закону "Савченко". Ті хто не потрапив напряму під його дію, звільняються по УДО. Скоро! У вс…

Опубліковано Сергієм Стареньким 28 лютого 2016 р.

В опублікованому документі зазначається, що суд задовольнив клопотання адвоката Лозінського, Віктора Грицюка, про застосування умовно-дострокового звільнення.

На думку суду, “старанна поведінка ув’язненого, його ставлення до праці”, свідчить про те, що Лозінський виправився.

Як повідомляє Радіо Свобода, прокуратура Київської області найближчим часом подасть апеляцію на рішення суду щодо умовно-дострокового звільнення Лозінського.

“Наразі це рішення не набрало законної сили, тому він і надалі відбуває покарання. Прокуратура Київської області готує апеляцію, найближчими днями вона буде подана до суду”, – зазначали у прес-службі відомства.

Лозінський подав документи на перерахунок терміну за “законом Савченко” наприкінці січня. Його клопотання було задоволено частково, у відбутий термін зараховано 4 роки і 36 днів (суд останньої інстанції присудив Лозінському 10 років в’язниці).

20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив колишнього народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009-го.

У червні 2014 року Лозінський вийшов з ув’язнення – Бориспільський міськрайонний суд звільнив його “за станом здоров’я”. Але 24 червня Апеляційний суд Київської області, розглянувши апеляційну скаргу прокуратури на це рішення, залишив екс-нардепа в ув’язненні.

У вересні 2014 року суд взяв під варту працівника прокуратури, причетного до звільнення Лозінського.

Як писала Новинарня, 12 січня завдяки “закону Савченко” вийшов на свободу екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, відомий як “суддя-колядник”. Зварич був затриманий за хабарництво і провів за ґратами майже сім років, понад три з яких – у СІЗО.

Відповідно до підписаного президентом у грудні 2015 року закону “Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання”, відомого як “закон Савченко”, засудженим зараховуватимуть один день, проведений у слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.
Закон має зворотну дію, адже підпадає під критерії 58-ї статті Конституції України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна