У Харкові вбили найближчого соратника мера Кернеса. Хто такий Юрій Димент

 

У Харкові вбили підприємця Юрія Демента – близького друга, соратника і партнера мера міста Геннадія Кернеса. Про це повідомляє “Лівий берег” із посиланням на свої джерела.

Вбивство сталося на кладовищі №3 Харкова по вулиці Академіка Павлова, де була влаштована засідка і куди Демент прийшов відвідати могилу матері. Час убивства – між 9-ю й 10-ю годинами ранку, зазначає “Восточний дозор”.

Цвинтар №3 розташований поруч із відомим ринком “Барабашово”.

На місці злочину присутні п’ять автомобілів патрульної поліції, чергує автомобіль швидкої допомоги. Також на кладовище підтягуються друзі й близькі бізнесмена, журналісти.

ОНОВЛЕНО. За повідомленням Нацполіції, Димента вбили пострілом у голову.
Порушено провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство”.

Спершу була версія, що смертельний постріл був здійснений снайпером. Однак, за уточненою інформацією, Демента розстріляли з автомата. В тілі виявлено 12 куль, у голові – ще дві.

Геннадій Кернес, Михайло Добкін і Юрій Демент (крайній ліворуч)

Геннадій Кернес, Михайло Добкін і Юрій Демент (крайній ліворуч)

Нагадаємо, 28 квітня 2014 року було скоєно замах на самого Геннадія Кернеса. Снайпер вистрілив у міського голову, коли мер здійснював пробіжку.
Кернес тривалий час лікувався в Ізраїлі, але до кінця так і не відновився. Він пересувається на візку, що, втім, не завадило Кернесу виграти вибори міського голови в жовтні 2015 року.

Геннадія Кернеса звинувачують у посібництві сепаратистам у Харкові навесні 2014 року. Йому та двом його охоронцям інкримінують незаконне позбавлення волі й викрадення людини, катування й погрози вбивством. Однак судові засідання в Полтаві постійно переносять.

Читайте також:
Справа шаленого BMW: водію оголошено підозру, копа-стрільця беруть на поруки нардепи

Хто такий Юрій Димент

 

Інформації про Юрія Димента у відкритому доступі вкрай мало. Однак відомо, що:

Димент Юрій Борисович народився 26 грудня 1964 року. Таким чином, на момент вбивства йому був 51 рік.

Мав єврейське коріння. І вбили його в єврейському секторі 3-го кладовища.

У базі “Вся Україна” зазначено, що Димент був зареєстрований за адресою: місто Харків, просп. 50-річчя СРСР (тепер – Льва Ландау), 44, кв. 63.

Харківські форуми стверджують, що в 1990-х роках Юрій Димент був пов’язаний з місцевим криміналітетом. Згодом познайомився з майбутнім мером Харкова Геннадієм Кернесом.

Коли Кернес завів собі аккаунт в Instagram, він першим ділом опублікував там фото Димента, а також знімки, де вони разом:

Кернес і Димент

Кернес і Димент

Саме Димент разом із народним депутатом Михайлом Добкіним організував серед місцевих бізнесменів збір коштів на операцію Кернеса в Ізраїлі після поранення друга.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна