На Луганщині арештували організаторку референдуму “за ЛНР”

 

На Луганщині повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність України депутатові однієї з сільських рад Новоайдарського району. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

“Встановлено, що депутат брала активну участь у проведенні на території кількох сіл Новоайдарського району так званого “референдуму” на підтримку незалежності “Луганської народної республіки”, – інформують у прокуратурі.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

За скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Частина 2 статті 110 ККУ: “Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, (…) вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі”.

Читайте також:
На Луганщині за сприяння бойовикам “ЛНР” затримали чиновницю міграційної служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна