У Генштабі пояснили, чому затримують виплату “бойової тисячі”

Виплата “бойової тисячі” – винагороди військовослужбовцям-учасникам АТО за участь у бойових діях – поки призупинена через погодження нового наказу міністра оборони з цього приводу. Після погодження наказу всі винагороди за минулі бої буде виплачено вже за новим порядком.
Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у “Фейсбуці”.

“Наразі підготовлений новий наказ міністра оборони України №67 від 10.02.2016 щодо виплати бойових винагород. Наказ уже погоджений у Міністерстві фінансів, Міністерстві праці та перебуває на погодженні в Міністерстві юстиції. Це стандартна процедура для подібних нормативних документів”, – ідеться у повідомленні.

Варто зазначити, що кілька днів причини, чому затримується “бойова тисяча”, пояснювала уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.
Вона пояснила, що йдеться про виплату 1000 грн. за кожен день із боями на передовій. Але “справа в тому, що неможливо підтвердити участь в бойовому зіткненні. Зараз встановлено перемир’я, і навіть якщо інша сторона нападає, дуже важко довести, що бійці вступають в протидію під час цього бойового контакту. У зв’язку з цим і виникають питання по таких виплатах… Це привід повернутися до цієї теми і ще раз все перевірити”, – сказала Лутковська.
У Генштабі повідомили, що 20 січня 2016 року Кабінет Міністрів України видав постанову №18, згідно з якою порядок виплати винагороди військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, НГУ та інших силових відомств визначають керівники відповідних інституцій.
На виконання цієї постанови, інформують у Генштабі, і підготовлено наказ міністра оборони. Крім того, це дасть змогу виправити низку недоліків у механізмі нарахування бойових винагород, які існували раніше.

Після погодження в Мін’юсті наказ буде оприлюднено на сайті МОУ. Також буде підготовлено роз’яснення щодо нового порядку виплат. “Усі винагороди за минулі бої буде виплачено згідно з новим порядком”, – підтвердили в Генштабі.

Там також прокоментували “телеграму по сектору “Б” про скасування наказу міністра оборони щодо виплати “бойової тисячі”: “Станом на сьогодні сектора “Б” в зоні проведення антитерористичної операції на сході України не існує. Сектори АТО були переформатовані кілька місяців тому”.
Читайте також:
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна