Росія готує загарбаний в України десантний корабель “Ольшанський” до використання в Сирії?

 

Чорноморський флот Росії готує до бойового використання захоплений у Військово-морських сил України великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”. Імовірно, судно буде використано для воєнних дій у Сирії, пише “Думская”.

Як повідомили виданню джерела в Генштабі ЗСУ, ще торік корабель перефарбували в кольори Військово-морського флоту РФ. А тепер його активно ремонтують.
Серед іншого, відновлюють два дизельних двигуни, один із яких не працював іще до окупації Криму, а другий пошкодив український екіпаж перед тим, як корабель захопили російські загарбники.

Як припустив співрозмовник видання, у ВМФ агресора бракує бойових кораблів для доставки вантажів, військовослужбовців та оснащення до Сирії.
Водночас, за міжнародними нормами, судно залишається у власності України, тому під час проходження через чорноморські протоки може зіштовхнутися з певними проблемами.

Однак якщо росіяни замаскують “Ольшанський” під інший свій десантний корабель, вони можуть уникнути цих проблем. А для цього достатньо нанести на борт інший номер і поміняти табличку з назвою.

Якщо ж “Ольшанський” ремонтують для використання лише в Чорному морі, то це може означати, наприклад, що Росія планує висадку десанту на українське узбережжя.

Раніше стало відомо про включення у склад Чорноморського флоту РФ ще одного загарбаного в України судна – корабля управління (великого розвідувального) “Славутич”.

 

За інформацією “Думської”, він увійде до складу 30-ї дивізії надводних кораблів, що складається з найбільших одиниць ЧФ РФ, серед яких і флагман – ракетний крейсер “Москва”.

 

 

 

Читайте також:
НАТО допоможе Україні створити Сили спецоперацій і відновити флот

РФ готує масштабну збройну агресію проти України – Турчинов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна