РФ готує масштабну збройну агресію проти України – Турчинов

 

Збройні сили Російської Федерації проводять активну підготовку до агресивних бойових дій проти України. Про це йдеться в заяві секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олександра Турчинова, яка розміщена на сайті РНБО.

У відозві йдеться про те, що за наказом президента РФ Володимира Путіна о 04:00 8 лютого почалася перша у 2016 році комплексна раптова перевірка боєготовності збройних сил Росії.
“До неї залучені війська (сили) Південного військового округу збройних сил Російської Федерації, окремі з’єднання і частини Центрального ВО, Повітрянодесантних військ та військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації, зокрема, 8500 військовослужбовців, понад 900 одиниць бойової та спеціальної техніки, 200 літаків та вертольотів, 50 кораблів”, – зазначає Турчинов.

Офіційна мета перевірки – оцінка рівня готовності керівного складу до управління підпорядкованими військами в ході їх розгортання, а також організації взаємодії та бойового застосування міжвидового угруповання військ.

Зазначена перевірка включатиме відпрацювання питань приведення визначених військ до вищих ступенів бойової готовності та виходу з’єднань і частин до районів оперативного призначення; перекидання військ на великі (до 3 тис. км) відстані залізничним та повітряним шляхом; розосередження авіації на оперативних аеродромах; захист важливих державних і військових об’єктів.

9 лютого корабельні пошукові ударні групи, а також корабельні ударні групи Чорноморського флоту та Каспійської флотилії РФ приступили до “виконання завдань із забезпечення сприятливого оперативного режиму в акваторії Чорного та Каспійського морів”, констатують у РНБО.

Корабельні тральні групи зі складу з’єднань мінно-тральних кораблів у взаємодії з морською авіацією відпрацьовують пошук підводних човнів та мін умовного противника. Кораблі забезпечення приведено у готовність для ресурсного забезпечення сил на морі.

“Всі ці військові навчання відбуваються в безпосередній близькості від східного кордону нашої країни. Більше того, в межах комплексної раптової перевірки бойової готовності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях проводяться навчання так званих 1-го та 2-го армійських корпусів [самопроголошених республік]”, – наголошує Турчинов.

“Це зайвий раз свідчить, що ці окупаційні підрозділи є  невід’ємною складовою російських збройних сил”, – вказує секретар Радбезу.

“Підсумовуючи, можна констатувати, що збройні сили Росії, із 1-м і 2-м армійськими корпусами та іншими підрозділами окупаційних військ, розгорнутими на тимчасово неконтрольованій території України, проводять активну підготовку до ведення агресивних бойових дій, що є прямою загрозою для нашої країни”, – заявляє секретар РНБО.

Читайте також:
СБУ оприлюднила докази співпраці російських офіцерів із СЦКК з терористами “ДНР-ЛНР”

Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Бойовики до чогось готуються: активізували розвідку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна