Квіташвілі оголосив про початок епідемії грипу: померло вже 83 людини

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі констатував, що в Україні почалася епідемія грипу. Він також підтвердив, що від вірусу в країні померло вже 83 людини, інформує УНІАН.

За словами Квіташвілі, загалом в Україні на грип та ГРВІ захворіли 2,6 мільйона людей. Із цього приводу у МОЗ сьогодні відбудеться засідання епідеміологічного штабу.

Міністр також зауважив, що більшість із 83 летальних випадків пов’язані з надто пізнім зверненням хворих до лікарів.

“На сьогодні епідемічний поріг перевищено у 18 областях України, в 11 – більш як на 50%, у тому числі і в Києві. Найбільша кількість хворих – у Рівненській області, найменша – в Харківській”, – сказав міністр.

Як писала Новинарня, раніше Квіташвілі заявляв, що “немає ніяких причин для паніки” і за рівнем захворюваності на грип Україна перебуває на тому ж рівні, що і європейські країни.

У той же час на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, через грип і гострі респіраторно-вірусні захворювання померли вже близько 300 осіб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна