Схід США переживає “снігову бурю століття”

 

Щонайменше десяток загиблих, надзвичайний стан у шести штатах і параліч аеропортів – це лише перші результати потужної снігової бурі “Джонас”, що накрила східне узбережжя США.

В епіцентрі потужного зимового циклону – столичний регіон та сусідні штати Вірджинія, Пенсільванія й Меріленд. Сніговий буран призвів також до ДТП і багатокілометрових заторів також на дорогах у штатах Арканзас, Кентуккі, Північна Кароліна й Теннессі.
Лише у Вірджинії зафіксовано понад тисячу ДТП, спричинених негодою.

У Вашингтоні, де прогнозують від 70 см до 1 м опадів, транспорт не працюватиме всі вихідні. Синоптики не виключають, що цей снігопад може стати найпотужнішим в історії міста.

Влада Нью-Йорка закликає людей не виходити з дому і утриматися від поїздок на транспорті.

“Починаючи з 8-ї ранку суботи, я оголошую у Нью-Йорку надзвичайний стан. Цей режим триватиме впродовж всієї суботи, ніч на неділю та в саму неділю. Я закликаю вас не виїжджати на дороги. Це найпростіше, що ви можете зробити”, – заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

У різних американських аеропортах скасували загалом понад 7,5 тисяч авіарейсів. Навіть у Чикаґо, де опади були менш значні.

Ще до початку бурі у деяких містах спорожніли полиці супермаркетів, коли люди у паніці закупляли воду та харчі.

Загалом у зоні ризику через потужний снігопад опинилися до 85 млн. американців, інформує “Євроньюз”.

Як виглядає буря з космосу можна побачити на фото НАСА:

storm Jonas

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна