ЧУ: формат 12 команд у два етапи майже прийнято. Телегроші вже поділили

 

Учора в офісі футбольної Прем’єр-ліги відбулося чергове засідання робочої групи з розробки формату змагань серед 12 команд.
Як повідомляє прес-служба УПЛ, за результатами зустрічі більшість клубів ліги підтримали схему проведення серед 12 команд чемпіонату в два етапи.

До складу робочої групи увійшли представники всіх клубів ПЛ, співробітники ПЛ, представники телеканалів-трансляторів, а також члени комітету з розвитку футболу ФФУ і співробітники ПФЛ.

Напередодні засідання Прем’єр-ліга направила сторонам три формату проекту, розрахованого на 12 команд, і навела приклади схожих схем проведення в європейських змаганнях.

Більшість клубів ПЛ підтримали схему проведення серед 12 команд двоетапного чемпіонату.
За підсумками першого етапу (два кола) формуються дві групи по шість команд.
Група 1 вестиме боротьбу за нагороди і єврокубкові путівки, а в групі 2 визначаться команди, які покинуть змагання ПЛ.

Однак клуби же продовжують визначатися, яким чином трансформувати набрані очки після першого етапу. Також немає єдності щодо ротації між Прем’єр-лігою й першою лігою (варіантів тут аж п’ять) та щодо схеми проведення молодіжного чемпіонату U-21.

Питання про збереження командами очок після першого етапу має три варіанти відповіді:
а) залікові пункти зберігаються повністю;
б) діляться навпіл з округленням у більшу сторону в разі нецілого числа;
в) зберігаються тільки очки, набрані командами в матчах з суперниками по своїй шістці.
Наступна робоча зустріч призначено на 5 лютого.

Телевізійні заробітки

Доконаним фактом на засіданні ПЛ 21 січня стала офіційна заява телевізійників про створення єдиного пулу трансляцій.
Керівники ТРК “Футбол” і спортивних проектів холдингу “1+1 Медіа” Олександр Денисов та Степан Щербачов озвучили суму, в яку вони оцінюють телеправа клубів – 102 млн. гривень. Та  запропонували систему їх розподілу.
Згідно з останньою, 30 (або 50, як пропонують деякі клуби) відсотків рівномірно діляться між командами за фактом участі в турнірі. Ще 50 (або, відповідно, 30) відсотків колективи отримують залежно від зайнятого місця. Нарешті, решта 20 відсотків виплачуються клубам за кожну перемогу: базова цифра – 106 тис. гривень за кожен виграний матч.
При цьому телевізійники найактивніше наполягають на усіченому форматі турніру, який передбачає участь у ньому лише 12 клубів, пише “Спорт-експрес”.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна