На службу до ЗСУ заборонили брати жінок – наказ

 

Оперативне командування “Схід” Сухопутних військ Збройних сил України із грудня 2015 року припинило прийом на військову службу жінок.
Це випливає із фотокопії документа, яку оприлюднила в своєму “Фейсбуці” Олена Шарговська – журналістка й волонтерка, колишній парамедик підрозділу ДУК “Госпітальєри”.

Ідеться про наказ від 4 грудня 2016 генерал-майора Сергія Наєва, який є командувачем військ ОК “Схід”.

наказ про жінок - Схід

У документі читаємо:

“У зв’язку з проведенням організаційних заходів у військових частинах та установах оперативного командування НАКАЗУЮ:
Починаючи з 04.12.15 до окремого розпорядження призупинити прийом на військову службу за контрактом, а в подальшому і призов по мобілізації жінок до військових частин (установ) оперативного командування.
Про отримання розпорядження доповісти письмово до штабу оперативного командування (через управління персоналу штабу) 05.12.15″.

Оперативне командування “Схід” утворене рік тому (виділене з ОК “Південь”). Його управління базується в Дніпропетровську.

Олена ШарговськаОлена Шарговська – журналістка, волонтерка на прізвисько Джейн, яка була в АТО парамедиком медичного підрозділу “Госпітальєри” при Добровольчому українському корпусі.

Вона вже намагалася влаштуватись на службу до Збройних сил України. Тоді “у військкоматі сказали, що їм дійсно дуже потрібні санітари, але – санітари-чоловіки. Порадили піти на контракт – для цього треба було “всього лише” домовитися з певною частиною і погодитися бути в Збройних силах три роки.
“Я не була готова до такого”, – казала Олена в коментарі “УП Життя”.

Тепер Шарговська, судячи з усього, вже не проти піти в ЗСУ на тривалий контракт, але на заваді стало розпорядження по ОК “Схід”.

“Ви живете в цивілізованій державі? Тоді я вам заздрю. Ви сподіваєтеся на потужну контрактну армію? А в моїй державі вище військове командування, а отже – і влада – забороняє брати на контракт цих недолугих створінь, у яких немає члена між ногами. Жінок заборонено брати на будь-які спеціальності (дивимося уважно фото, у документі немає ніяких уточнень на цей рахунок). І саме так цей документ сприймають у штабах бойових підрозділів – категорично заборонено – навіть коли є запит із бойових частин”, – коментує Олена Шарговська у своєму FB наказ генерала Наєва.

“І давайте не будемо про “жінки слабші”- є різні жінки, і різні чоловіки, і різні спеціальності -зокрема, де не треба фізичної сили.
І тим більше не треба про “народжувати дітей” – не принижуйте, ми розумово повносправні і самі здатні вирішити, коли народжувати, а коли в армії служити. Ви ж чоловіків не питаєте, чи вони дітей уже зачали і допомогли підростити”, – пише 38-річна Шарговська.

Читайте також:
Порошенко розповів, коли підпише указ про сьому чергу мобілізації

Стали відомі підвищені зарплати бійцям ЗСУ з січня 2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна