Порошенко розповів, коли підпише указ про сьому чергу мобілізації

Президент Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової черги мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України.
Про це глава держави сказав журналістам сьогодні в Тернополі, відповідаючи на запитання про те, коли буде оголошена чергова черга часткової мобілізації.

“Звільнення української території – це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але й сильні Збройні сили, в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати тверде й неухильне виконання мінських угод”, – цитує Петра Порошенка “Інтерфакс-Україна”.

“І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою [про оголошення чергової хвилі мобілізації] керівництву ЗСУ, то я підтримаю, і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради”, – заявив президент.

Сьома хвиля: повістки вже йдуть

Нагадаємо, очікується вже сьома черга часткової мобілізації до Збройних сил України.
Три черги було в 2014 році, три – в 2015-му, причому мобілізовані в четвертій черзі замінили рекрутів першої і т.д.

На початку грудня 2015 року в Генштабі зазначали, що оголошення чергової черги мобілізації тісно пов’язане з демобілізацією військових.

Призов у рамках четвертої черги, яка має бути замінена тепер, почався 20 січня 2015 року й завершився у квітні того ж року.

У разі збереження стабільної ситуації на Донбасі демобілізація військовослужбовців, призваних під час четвертої черги мобілізації, може бути оголошена в березні-квітні 2016 року, заявляв начальник Генштабу Віктор Муженко.

При цьому військкомати почали попередньо розсилати повістки потенційним мобілізованим сьомої черги ще в грудні 2015 року.

Геннадій Мясоєдов в АТО. Фото: FB

Геннадій Мясоєдов в АТО.
Фото: FB

Зокрема, як стало відомо “Новинарні“, повістку отримав відомий харківський і київський рок-музикант, лідер гурту “Калєкція” Геннадій Мясоєдов, за фахом – лікар-хірург вищої категорії.
Він неодноразово працював в АТО як парамедик і тепер має намір піти до війська вже як мобілізований.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна