Стали відомі підвищені зарплати бійцям ЗСУ з січня 2016

Президент Петро Порошенко попросив прем’єра Арсенія Яценюка невідкладно підвищити зарплати військовим, у тому числі тим, що служать в АТО. Про це йдеться в листі глави держави прем’єр-міністру, який поширено в “Твіттері”.

“Ураховуючи важливість завдань щодо оборони країни від російської агресії, захисту її суверенітету та територіальної цілісності, що виконуються військовослужбовцями в умовах безпосередньої загрози їх життю та здоров’ю, а також з метою уникнення диспропорції між розмірами грошового забезпечення військовослужбовців та представників інших силових відомств“, Порошенко просить “невідкладно розглянути питання щодо:
збільшення розмірів посадових окладів та окладів за військовими званнями військовослужбовців:
упорядкування виплат грошової винагороди військовослужбовцям, які безпосередньо беруть участь у виконанні завдань у районі проведення АТО”.

“Порушене питання прохання опрацювати в межах видатків, передбачених у Державному бюджеті на 2016 рік на зазначені цілі”, – зазначає президент.

Про збільшення виплат військовим із січня як про очікуваний факт пише у “Фейсбуці” журналіст “5-го каналу” Олександр Аргат, який спеціалізується на армійській тематиці.

“Держава з січня, ніби, має виправити ідеологічний перекіс: солдат зароблятиме не менше копа, а в зоні АТО – більше (на передку з “атошними” має бути до 10-11 тисяч).
Звісно, це мало за таку роботу. Але достатньо для мотивації мобілізованих із бойовим досвідом підписати контракт після ДМБ. Бо в цивільному житті такі гроші заробити непросто. А в селі, райцентрі – неможливо.
Питання, чи найдостойніші спокусяться? Чи не отримаємо високооплачуваних “аватарів”?
Не нам у “фейсбучиках” судити. До того ж тепер  у офіцерів з’явиться хоч якесь моральне право примусу. Бо з мобілізованим нічого не зробиш, а тут є відповідальність згідно контракту”, – пише Аргат.

Журналіст викладає один із прикладів “платіжки” військовослужбовцю ЗСУ в січні 2016 року:

гроші військовим 2016 січень

Раніше, у грудні 2015, підвищення виплат військовим анонсував міністр оборони Степан Полторак.

На прес-конференції він відмовився називати точні цифри, але пообіцяв, що “підвищення відбудеться в рази”.

“Мова буде вестися про зміну в рази заробітної плати особового складу. Я переконаний, що військовий строкової служби, який підписав перший контракт, має отримувати мінімум в два-два з половиною раза більше, ніж отримує зараз”, – заявив міністр.

Полторак нагадав, що наразі така категорія військових отримує 2341 гривню, а “в зоні проведення АТО він отримує в районі 5,6-5,7 тисячі гривень”.

“Це неприпустимо. Ми розраховуємо, що коли ми збільшимо рівень грошового забезпечення, ми збільшимо кількість людей із бойовим досвідом, які уже воювали, – сказав Степан Полторак. – Це дасть нам можливість позбавитись тих людей, які з великим небажанням захищають свою країну, порушують там дисципліну, дасть можливість підвищити боєздатність, бо прийдуть професіонали”.

Крім того він виступив за зміну у нарахуванні надбавок і премій у зоні АТО: “Неприпустимо, що солдат у районі Дебальцеве, Мар’їнка, Пісків отримують таку саму набавку, як і солдат чи офіцер в Слов’янську. Це треба міняти”.

Читайте також:
Порошенко розповів, коли підпише указ про сьому чергу мобілізації

На службу до ЗСУ заборонили брати жінок – наказ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.