У 15 разів перевищена доза лідокаїну, на тілі – 59 слідів від ін’єкцій: у Харкові жінка померла під час “корекції фігури”

У Харкові косметологиня з необережності вбила свою пацієнтку, ввівши їй надмірну дозу анестетика. Правоохоронці оголосили жінці про підозру.

Про це повідомили у поліції Харківської області у суботу, 5 жовтня.

Так, ще 16 березня клієнтка прийшла до косметологічного салону для проведення лазерного ліполізу. Як зазначили в поліції, така процедура проводиться із застосуванням місцевої анестезії й належить до категорії процедур з хірургічним втручанням.

За даними слідчих, косметологиня перед процедурою не визначила масу тіла пацієнтки та не зробила розрахунку дози анестетика, а також не проводила алергопроб.

Фігурантка зробила жінці в короткий проміжок часу близько 20 ін’єкцій та перевищила рекомендовану концентрацію препарату в розчині щонайменше в 15 разів. Пацієнтку врятувати не вдалося — вона померла дорогою в лікарню.

Начальник слідчого управління поліції у Харківській області Сергій Болвінов розповів, що косметологиня мала провести операцію в зоні живота.

“Та в якийсь момент все пішло геть не так, як треба. Пацієнтці стало погано, потім ще гірше. Вона скаржилася працівникам клініки, але їй натомість лише вводили чергову дозу лідокаїну. Весь процес зафіксований на камерах – на відео видно, як пацієнтка спочатку вигинається від болю, потім дико кричить, б’ється в конвульсіях. А за декілька хвилин просто помирає. Персонал намагався її реанімувати, але не змогли”, – переповідає він.

Болвінов також вказує, що підозрювана косметологиня не мала права проводити такі маніпуляції з клієнтами — у неї не було на це ліцензії. Під час обшуку в клініці не вдалося знайти і жодних медичних документів, окрім інформаційних згод від клієнток на бланках клініки.

“Процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга. Їй тридцять три роки і за спеціальністю вона провізор-косметолог, навчалася на лікаря в ХНУ ім. Каразіна, але була лише інтерном. Жодного права проводити такі маніпуляції з клієнтами у неї не було. Ліполіз, як і знеболювальні ін’єкції, вона взялася робити без ліцензії. Експерти підтвердили – на таке має право лише хірург або ж анестезіолог. Під час обшуку в клініці не вдалося знайти і жодних медичних документів – тільки так звані інформаційні згоди від клієнток на бланках клініки”, – розповів Болвінов.

Поліція повідомила про підозру 33-річній косметологині у скоєнні вбивства через необережність. Їй загрожує до 5 років ув’язнення.

Крім того, зі слів Болвінова, слідчі з’ясували, що ліполіз в зоні живота косметолог робила перший раз в житті.

“Але до того вже проводила подібні маніпуляції без ліцензії. Однією з жертв стала жінка, яка прийшла для корекції стегон. Вона залишилася жива, але постраждала – отримала подвійну дозу лідокаїну. Ця пацієнтка розповіла слідчим, що їй довелося відновлювати своє здоров’я після походу до шарлатанки”.

У загиблої залишився маленький син.

“Дівчину любили та поважали колеги по роботі. Вона виросла в дитячому будинку, всього досягла без сторонньої допомоги та завжди прагнула до досконалості. Дитину виховувала сама, хлопчик лишився сиротою”, – переповів Болвінов.

Після листа поліції до Міністерства охорони здоров’я “підприємицю” позбавили права надавати послуги, наразі в клініці не можна проводити навіть найпростіші косметологічні процедури.

Читайте також:
У Дніпрі хірурги дістали через ніс кулю з голови пораненого військового, яка пробила лоб і залишилась поруч з внутрішньою сонною артерією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна