Швейцарія підтримала “мирну ініціативу” Китаю та Бразилії щодо України

У Швейцарії заявили про підтримку так званої мирної ініціативи Китаю та Бразилії щодо України, навіть попри те, що в ній немає посилання на Статут ООН та прямої згадки про територіальну цілісність України.

Про це заявив речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо, повідомляє видання Blick з посиланням на агентство Keystone-SDA.

За його словами, це важлива “мирна ініціатива”, оскільки пропонує альтернативу “войовничим промовам”, які прозвучали в ООН як з українського, так і з російського боку в ООН цього тижня.

Втім, речник швейцарського МЗС підкреслив важливість посилання на Статут ООН, якого бракує. Він зазначив, що говорив про це на виступі в Раді безпеки міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Як зазначає видання, Швейцарія, яка в червні прийняла перший Глобальний саміт на основі української “формули миру”, була єдиною західною країною, яку запросили на організовану Китаєм та Бразилією зустріч стосовно їхньої “мирної ініціативи” на полях Генеральної асамблеї ООН напередодні, 27 вересня.

Читайте також:
Швейцарія знову блокує військові поставки для України. І водночас обурюється, що її виробників “випилюють” з ринку озброєнь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна