З Будановим, мертвими росіянами і солодкими перекусами: ГУР показало підбірку фото із зачистки Вовчанського агрегатного заводу

24 вересня стало відомо, що підрозділи Головного управління розвідки Міноборони повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства.

Надвечір ГУР поширило підбірку світлин з цієї операції.

“Вовчанський агрегатний завод — під контролем України! Це була важка битва, але воїни ГУР МО України здолали російських загарбників і здобули важливу перемогу — силою зброї і духу, майстерністю думки та небувалою сміливістю. Честь хоробрим!”, – підписані фото.

Фотопідбірка з операції зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу від ГУР (гортайте):

Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 21 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 20 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 19 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 18 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 14 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 134 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 12 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 11 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 10 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 9 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 8 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 7 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 6 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 5 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 4 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 3 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 2 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу 1 Зачистка Вовчанського агрегатного заводу
<
>

Блокада Вовчанського агрегатного заводу. Передісторія

Вовчанський агрегатний завод. Довоєнне фото

Російські війська почали новий наступ через кордон на півночі Харківської області 10 травня 2024 року, однак були зупинені українськими силами. Лінія бойового зіткнення пролягає зокрема в північній  частині міста Вовчанськ.

Про те, що Сили оборони блокували велику групу окупантів на агрегатному заводі у Вовчанську, стало відомо ще на початку червня. Тоді повідомляли, що у загарбників починають закінчуватися припаси.

“Вовчанський агрегатний завод був під ударами з боку російських окупантів із перших днів їхнього заходу до міста. Просуваючись Соборною вулицею (це фактично центральна вулиця Вовчанська), вони намагалися вийти саме на Агрегатний завод. У них вдалося запустити туди кілька своїх диверсійно-розвідувальних груп. Там були зіткнення, але в якийсь певний момент, коли Сили оборони України перейшли до системних контратак, їх вдалося відрізати”, — розповідав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

За його словами, ще 1 червня вогневим контролем завод було відрізано від решти частин міста.

“У них вичерпується боєкомплект, є проблеми з водою та провізією. Сили оборони України не поспішають зачищати завод. Адже будь-яка зачистка — це втрати поранених та вбитих. Тому ми їх блокуємо, доки вони самі не здадуться в полон. Принагідно по заводу наносяться удари як із застосуванням артилерії, так і авіаційних комплексів”, — казав Коваленко.

Співзасновник DeepState Роман Погорілий 18 червня зазначав, що на завод змогла прорватися ворожа МТ-ЛБ з боєприпасами, водою та харчами. За словами аналітика, окупанти намагаються прорватися з агрегатного заводу, але їм це не вдається.

Читайте також:
Зруйнований на 90%, залишилося лише 20 людей: який вигляд має Вовчанськ після 100 днів повторного наступу РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна