Імітували страту і знімали на телефон: СБУ вирахувала ще двох військових РФ, які знущалися з українських полонених

СБУ заочно повідомила про підозру російським військовим, які знущалися з українських полонених під час наступу РФ на Харків у 2024 році.

Про це пресцентр СБ повідомив у вівторок, 24 вересня.

Йдеться про:

  • Олексія Кіпріна – командира 3-ї стрілецької роти 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії збройних сил рф;
  • Олексія Кучманова – старшого стрільця 2-го взводу 3-ї стрілецької роти вищезазначеного військового з’єднання країни-агресора.

“У травні-червні цього року обидва фігуранти брали участь у повторному наступі рашистів на Харків. У ході боїв у районі селища Стариця Чугуївського району Кіпрін та його підлеглий разом з трьома спільниками взяли у полон чотирьох українських воїнів. Під час конвоювання зв’язаних військовополонених фігуранти били їх, збивали з ніг, імітували страту, здійснюючи постріли поруч з їх головою. Усі тортури Кіпрін фіксував на камеру свого мобільного телефону, а потім виклав це відео в інтернет”, – йдеться в повідомленні.

Після документування вчинених воєнних злочинів РФ та проведення відповідних експертиз було сформовано доказову базу на обох фігурантів.

На підставі цих матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили Кіпріну та Кучманову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також:
У Бердянській виправній колонії катували в’язнів: справу щодо керівництва передали до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна