У Бєлгородській області росіяни мінують дамби, – ОТУ “Харків”

Російські війська активно мінують дамби в районі Бєлгорода, ймовірно, готуючись до провокацій, щоб надалі звинуватити Україну в екологічних та гуманітарних наслідках.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

За його словами, росіяни не лише активно будують фортифікаційні споруди навколо Бєлгорода, а й активно мінують гідроспоруди загального та спеціального призначення.

“Це можна розцінити як “закладку” на майбутнє – якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України, а можна припустити і те, що РФ готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб у подальшому звинуватити Україну у екологічних та гуманітарних наслідках”, – говорить офіцер.

Саранцев зазначив, що такі дії можуть бути використані для мобілізації населення РФ та відволікання уваги від внутрішніх проблем країни. Підрив гідроспоруд може спричинити масштабні повені, затоплення населених пунктів й екологічні катастрофи.

Читайте також:
У Бєлгородській області зійшов з рейок потяг – працюють ГУР і ССО, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.