На Херсонщині росіяни інтенсивно штурмують острови Мілкий, Козацький, Білогрудий та інші, щоб взяти під контроль все русло Дніпра, – аналітик

Українські захисники ведуть інтенсивні бойові дії з російськими окупантами на островах у гирлі Дніпра. При цьому загарбники мають на меті повністю відтіснити наші війська на правий берег річки, щоб контролювати основне русло.

Про це вранці в суботу, 14 вересня, повідомив військовий аналітик, координатор групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець.

“На даний час на Придніпровському операційному напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії передових підрозділів ЗСУ із російськими окупаційними військами на островах в дельті річки Дніпро… Зокрема – на островах Мілкий, Козацький, Білогрудий та низці інших”, – написав Машовець у фейсбуці.

За його словами, фіксується участь у цих боях підрозділів противника зі складу:

  • 144-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр),
  • 205-ї омсбр,
  • 337-го десантно-штурмового полку (дшп) 104-ї десантно-штурмової дивізії (дшд),
  • 28-го мотострілецького полку (мсп) 70-ї мотострілецької дивізії (мсд),
  • 126-ї окремої бригади берегової оборони (обрбо),
  • 61-ї окремої бригади морської піхоти (обр мп).

“Сенс цих боїв зводиться до прагнення [росіян] тотально витіснити наші підрозділи на правий берег річки й отримати можливість повністю контролювати основне русло Дніпра на всій протяжності його дельти…

У зв’язку з цим “сміливі” припущення щодо підготовки однією зі сторін якогось масштабного форсування Дніпра в ту чи іншу сторону тут явно недоречні. Як на мене, жодна зі сторін до цього поки не готова”, – резюмував аналітик.

Слід зазначити, що речник ОУВ “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону заявляв про значне зростання з 7 вересня інтенсивності російських штурмів на островах не лише в районі Кринок, а й у гирлі Дніпра, неподалік від Херсона. Протягом тижня тут відбулося близько 60 бойових зіткнень. Ворог також суттєво збільшив кількість артилерійських обстрілів, ударів дронами-камікадзе тощо.

За даними Генштабу, за добу 13 вересня на Придніпровському напрямку противник зазнав поразки, п’ять разів атакуючи оборонні рубежі українців.

Читайте також:
Росіяни знищили єдиний центр видачі гумдопомоги в Антонівці на Херсонщині


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна