Сирський доручив СБУ перевірити Гладкого, на цей час його усунуть з посади начштабу Сил безпілотних систем

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський схвалив рішення про проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого.

Про це повідомила пресслужба Генштабу пізно ввечері 3 вересня.

У відомстві зазначили, що відповідне рішення головком прийняв за результатами засідання комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

На час перевірки Гладкий буде усунений від виконання службових обов’язків за посадою.

Передісторія

Нагадаємо, 30 серпня деякі медіа та блогери розкритикували призначення начальником штабу Командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого, якого у 2018 році відстороняли з посади начальника штабу – першого заступника командувача Військово-Морських сил ЗСУ.

Ішлося про те, ніби командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський до призначення Гладкого не причетний і був проти цього.

Із липня 2016 року Гладкий обіймав посаду начальника штабу і першого заступника командувача Військово-Морських сил ЗСУ, нагадує “Главком“. У 2018 році міністр оборони України Степан Полторак відсторонив Гладкого з цієї посади на час службового розслідування. Тоді в медіа писали, що це могло бути пов’язано як із фінансово-економічними порушеннями, так і з інформацією про російське громадянство дружини Романа Гладкого Олени.

Його дружина з російським паспортом уже після початку окупації мешкала в Криму. Крім того, за даними з відкритих джерел, донька Гладкого в Севастополі брала участь у змаганнях із плавання під прапором Росії у складі спортивного клубу армії РФ – ці дані є в її соцмережах.

Після хвилі критики Командування Сил безпілотних систем стало на захист свого начштабу Гладкого, опублікувавши відповідну заяву. У ній, серед іншого, вказано, що: “Капітан 1-го рангу Роман Гладкий є офіцером з багаторічним досвідом служби у Збройних Силах України та має відповідну військову освіту. У 2020-2023 роках обіймав посади заступника начальника Об’єднаного штабу Командування Об’єднаних сил та заступника командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України. Проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії виконував завдання на різних важливих напрямках. Сили безпілотних систем, як окремий рід військ, перебувають у стані формування та розвитку. Цей процес потребує розуміння, терпіння та, іноді, тиші. Закликаємо громадян та засоби масової інформації перед поширенням будь-якої інформації перевіряти її достовірність”.

У заяві не згадуються родичі Гладкого на окупованих територіях.

Читайте також:
Начштабу ВМСУ Гладкий відсторонений не через російське громадянство дружини, – МОУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна