“Саньок чи не вперше стріля з того браунінга”. Інструктор Кащук – про потребу реформування малих вогневих груп, які “забашляли, щоб воювати біля хати”

Павло Кащук
журналіст, інструктор,  волонтер Combat UA

(FB)

Мобільні вогневі групи – ще одне складне питання. Пора вже, мабуть, зібрати реальну статистику їхньої роботи і прийняти непросте, але відповідальне рішення – принаймні оці тисячі пікапів роздати на фронт, потім кулемети, потім повернути хабарі тим, хто там сховався від війни, та доформувати інші підрозділи.

Або… можна спробувати почати їх все-таки тренувати, або хоча б набирати не з тих, хто більше забашляє, аби “воювати” біля хати десь на Франківщині. А, наприклад, з усяких МКПСників (від МКПС – Міжнародна конфедерація практичної стрільби – “Н”) та “цивільних інструкторів”, що вбивають нещадно 100 тарілок в секунду?

P.S. Для тих, хто на відео побачив збиття ракети з кулемета (вранці 26 серпня голова ОВА Віктор Микита виклав відео та заявив, що “Закарпатський 650-й окремий зенітно-кулеметний батальйон ЗСУ збиває російську крилату ракету” на межі Закарпатської та Львівської областей – “Н”) і вже встиг поставити вогняне сердечко, поясню.

На відео знято дуже жахливу роботу однієї з [малих мобільних вогневих] груп на фоні збиття крилатої ракети іншою ракетою із зенітного ракетного комплексу.

“Саньок (принаймні так підписано пікап), схоже, чи не вперше стріля з того браунінга, до якого чийсь швагро прислюнявив якогось приціла. Станина зварена волонтьорами явно не під Санька. Але якби і була під нього, то без якогось упору чи прикладу толку все одно не буде.

Я не умнічаю, це очевидні речі, які всі давно розуміють. Але “ізображеніє актівной дєятєльності” продовжується, суспільство улюлюкає отаким відосам, хтось десь отримує якісь відзнаки за звіти.

Окреме питання – розставляння тих груп, але воно, як на мене, не таке актуальне, поки групи неспроможні влучати.

Читайте також:
ППО збила російську ракету на межі Закарпатської області. ВИПРАВЛЕНО

Читайте також великий репортаж “Новинарні“:
“Виходить ось такий український “Залізний купол”.
Як тренується і працює по шахедах мобільна група ППО ДФТГ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна