У Росії помер брат радника голови офісу президента України Володимир Подоляк, який працював у розвідці окупантів, — росЗМІ

У Росії помер брат радника керівника офісу президента України Михайла Подоляка – Володимир Подоляк, який служив у Головному розвідувальному управлінні РФ.

Про це в суботу, 6 липня, повідомляє російський опозиційний канал SOTA з посиланням на твітер-акаунт KIU. Russian Officers killed in Ukraine, який відстежує смерть російських військових на війні з Україною.

“Володимир Михайлович Подоляк, російський полковник у відставці та старший брат радника президента України Михайла Подоляка, помер 19 травня 2024 року у віці 59 років. Обставини його смерті невідомі. Росіяни публічно про це не повідомили”, – йдеться в дописі.

За цими даними, факт смерті Подоляка-старшого підтверджується й відкритою московським нотаріусом спадковою справою.

Із медалі на фотографії роблять висновок про те, що Володимир Подоляк служив у російській розвідці.

Також на могилі розміщено вінок “Від колективу ЦПС” – Центру підготовки фахівців ГРУ (Головного розвідувального управління).




У 2019 році Володимир Подоляк, за перевіреними даними російського видання “Вот так”, був прописаний у Москві за адресою військової частини 22177, розташованій на вулиці Народного ополчення, 50. Це так звана “Консерваторія” — Військова академія міноборони РФ, де готують військових дипломатів та офіцерів ГРУ.

У 2021 році радник керівника ОП Андрія Єрмака, політолог Михайло Подоляк визнавав, що його брат – “давно звичайний військовий пенсіонер” і живе в Росії “десь з 1986 чи 1987 року”. Зв’язки з братом Михайло Подоляк, за його словами, майже не підтримував.

“Тобто на день народження можу зателефонувати і все”, – зазначав він.

Читайте також:
Під час заготівлі дров для потреб російських окупантів загинув голова одного з районів Курської області — придавило деревом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна