У Києві попрощалися з британським волонтером і бойовим медиком Пітером Фуше, який врятував понад 200 українських військових

У Києві попрощались з відомим волонтером, добровольцем і бойовим медиком з Великої Британії Пітером Фуше з позивним Hasta La Vista, який загинув на фронті.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” та “Вечірній Київ”.

Церемонія прощання із загиблим героєм відбулася на Майдані Незалежності, де йому дякували за сміливість у бою і за велику віру в Перемогу.

На прощання з британцем приїхали бійці з 67-ї окремої бригади, пожежник з Харкова, волонтери з Лондона, медики з Миколаєва і ще чимало людей, які перетиналися з Фуше під час його діяльності.

До початку повномасштабного вторгнення Пітер Фуше мешкав у Лондоні та працював теслярем. Ще раніше він був поліцейським.

У березня 2022 року чоловік покинув власну домівку та приїхав до України як волонтер. Він брав участь у створенні польового шпиталю у Броварах, а згодом пройшов медичні тренінги та доєднався до тероборони.

Став співзасновником благодійного фонду Project Konstantin, названого на честь загиблого під час боїв за Херсон побратима. Він забезпечує евакуацію поранених солдатів, надає військовослужбовцям транспортні засоби та інше необхідне спорядження, а також проводить медичні тренінги.

У січні 2024 року Пітер Фуше склав присягу та офіційно доєднався до ЗСУ як бойовий медик. За цей час врятував понад 200 українських військових.

Про загибель Фуше стало відомо 1 липня. У нього залишилися 15-річна дочка Нікола, 87-річна мати і кохана — українка Галина.

Читайте також:
На фронті загинув громадський активіст із Києва Володимир Сергієвський на псевдо “Ірландець”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна