“Потужний менеджер. Він робить те, що я йому кажу”: Зеленський прокоментував критику про вплив Єрмака в Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак є одним з найпотужніших менеджерів у його команді. А повідомлення про надто великий вплив керівника ОП – дезінформація.

Про це він сказав в інтерв’ю для Bloomberg, яке цитує “Інтерфакс-Україна” 4 липня.

Зеленський вважає, що люди, які критикують Єрмака за його вплив, намагаються атакувати президента.

“Росія запускала дуже багато різної дезінформації, що не я вирішую, а вирішують якісь тіньові люди, що президент не контролює партію або що президент не має жодного впливу на тих чи інших міністрів… Ви маєте зрозуміти, все це працює для того, щоб просто атакувати відповідно мене…

Я не хочу впливати. Є закон. Я президент за українським законодавством. А Єрмак – потужний менеджер, один із дуже потужних менеджерів у моїй команді. Я його поважаю за результат. Він робить те, що кажу йому я. І він виконує ці завдання. І так завжди”, – наголосив український лідер в інтерв’ю Bloomberg.

На думку Зеленського, коли хочуть послабити якусь людину, то “б’ють” по її команді — саме це політика тих, хто незадоволений ним.

“А мною незадоволені не лише росіяни. Але росіяни насамперед хотіли тими чи іншими спробами знищити мене. Тому що для них – це план окупації”, – заявив він, наголосивши, що не лише росіяни хочуть слабкого президента України.

“Слабкий президент України – це можливість відірвати від України половину територій. Це можливість Україну зупинити на шляху до вступу в Європейський Союз. Це можливість закрити мені рота. Можливість мати іншу людину на чолі України, яка не впливатиме. І це і є завдання для багатьох у світі. Ось що приблизно відбувається”, –  сказав Зеленський.

Та підкреслив: “Україна, про яку ніхто не говорить, яку ніхто не чує, вона, в принципі, така Україна, яка багатьох задовольнила б. Тих, хто не страждав би від розвитку нашого сільського господарства, експорту. Тих, хто не страждав би від того, що ми можемо своїм прикладом зупинити російську експансію і повернути Радянський Союз назад, що ми будемо прикладом для інших колишніх республік Радянського Союзу. Сильна Україна багатьом не потрібна. Але Україна сильна, вона справедлива. І більшості суспільств світу – потрібна така країна. Бо це приклад”.

Читайте також:
Єрмак увійшов до списку 100 “найбільш впливових” лідерів світу від Time. Зеленський там відсутній
Єрмак – четвертий у рейтингу найвпливовіших діячів Європи від Politico. Його назвали “зеленим кардиналом Києва”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна