“Ви продалися, а ми по-українськи живемо”: окупанти в Алушті арештували пенсіонера за розмову в магазині

У тимчасово окупованій Алушті росіяни помістили проукраїнського місцевого мешканця, пенсіонера, в ізолятор тимчасового тримання після його спілкування з продавцем у магазині.

Про це повідомляє проєкт «Радіо Свобода» «Крим.Реалії».

Розмову покупця та касира в магазині записала відеокамера. Після цього кримчанина затримали російські силовики.

Відео оприлюднив телеграм-канал «Крымский СМЕРШ» (його веде Z-пропагандист із тимчасово окупованої Феодосії Олександр Таліпов, що допомагає російським силовикам переслідувати в Криму людей із проукраїнською позицією).

На відео чоловіка, який стоїть біля каси магазину, запитують, як він оплачуватиме товар — готівкою чи карткою? Він відповідає українською: «Готівкою. Ми по-українськи живемо, а не по-російськи».

Продавець відповідає: «Ми живемо в Росії».

Чоловік у відповідь каже: «Продалися так продалися. А ми дочекаємось».

Інших висловлювань, про які пишуть російські пропагандисти, на цьому відео немає.

Незабаром до чоловіка прийшли співробітники окупаційного Центру протидії екстремізму кримського главку МВС Росії в Алушті.

Як зазначають «Крим.Реалії», на оперативному відео із затримання силовики запитують у кримчанина, чий Крим. Він відповідає українською мовою: «Крим — мій».

Після його затримання у відкритому доступі з’явилося відео, на якому чоловік – очевидно, після тиску – «визнає свою провину за те, що неправильно висловлювався щодо влади», обіцяє, що «більше цього ніколи не буде».

Ворожий Telegram-канал називає ім’я затриманого – Анатолій Голякович. Він – мешканець Алушти, раніше працював в Алуштинському лісомисливському господарстві, нині – пенсіонер.

Читайте також:
У Сімферополі затримали доцента університету за проукраїнську позицію


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна