У Сімферополі затримали доцента університету за проукраїнську позицію

У Криму за проукраїнську позицію силовики затримали Дмитра Толстенка, доцента підконтрольного РФ Кримського Федерального університету, створеного на базі Таврійського Національного університету ім. Вернадського.

Про це повідомляється в телеграм-каналі «Крымский СМЕРШ», автором якого є проросійський блогер Олександр Таліпов, пише “Крим.Реалії”.

Як стверджується, Толстенко у своїх соцмережах нібито поширював проукраїнську символіку та публікував відео на підтримку ЗСУ. За словами Таліпова, на доцента російські силовики склали два протоколи.

Толстенко з 2002 року працював на кафедрі органічної та біологічної хімії в Таврійському університеті імені В.І. Вернадського. Зараз він викладає у «Таврійській Академії» – коледжі при створеному Росією Кримському федеральному університеті.

Блогер Олександр Таліпов публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. В результаті людей притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за дискредитацію армії РФ. Українська прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова.

Читайте також:
У Сімферополі мобілізовані росіяни до смерті забили свого полковника, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.