Російські війська завдали удару по аеропорту в Запоріжжі: нардеп опублікував фото зруйнованої будівлі

Вдень 26 травня російські війська завдали удару по аеропорту в Запоріжжі, фактично повністю зруйнувавши будівлю.

Про це повідомив, виклавши відповідні фото, народний депутат Муса Магомедов у Facebook.

“Черговий аеропорт-красень розвалили, цього разу в Запоріжжі. Горите ви в пеклі.
В окремому… для тих хто знищує наші аеропорти, ворота свободи, точно є окреме персональне пекло”, — написав він.

Повітряну тривогу в Запорізькій області оголосили о 15:27 і повідомили про загрозу ударів авіаційними керованими ракетами Х-59. Згодом місцеві жителі повідомили про звуки вибухів.

Довідка

Міжнародний аеропорт у Запоріжжі відкрили майже 81 рік тому — 15 жовтня 1943 року. Аеропорт стрімко розвивався, у 1970—1980 роках виконувалось до 150 рейсів, які зв’язували між собою кількадесят міст колишнього СРСР.

З 2015 року запорізький аеропорт почав активно співпрацювати з великими світовими та українськими авіаперевізниками. Зокрема такими, як Turkish Airlines, Pegasus Airlines та Atlasglobal.

2016 року Запорізька міська рада та керівництво аеропорту розробили і почали реалізовувати заходи з розвитку аеропорту та забезпечення його роботи. На ці цілі було направлено 12,5 млн грн з міського бюджету та 19,6 млн грн власних коштів аеропорту.

19 жовтня 2020 року відбулося відкриття нового терміналу для обслуговування пасажирів, будівництво якого тривало три роки.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну й закриття повітряного простору аеропорт не працював. 27 лютого 2022 року під час російського вторгнення в Україну по летовищу Запоріжжя було завдано ракетного удару. Черговий обстріл стався у ніч з 9 на 10 червня 2022 року.

Читайте також:
Удар по “Епіцентру”: поліція ідентифікувала тіла вісьмох загиблих, серед них — 12-річна дівчинка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна