Укріплення на Харківщині збудували не скрізь, звіти не відповідають дійсності, — член тимчасової слідчої комісії ВР з питань облаштування фортифікацій

Укріплення в Харківській області збудували не скрізь, де вони мали бути, натомість було лише одне показове, куди постійно запрошували президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив народний депутат з фракції “Європейська солідарність”, член тимчасової слідчої комісії Ради з питань облаштування фортифікацій і закупівлі дронів Михайло Бондар в ефірі Radio NV.

“Мої колеги виїжджали, фіксували будівництво якраз на Сумському та Харківському напрямку, ще до останніх спроб прориву. Виявилося, що і після цього Зеленський приїжджав на один і той самий об’єкт. Тобто було збудовано, наприклад, якесь показове укріплення, і туди можна було приїжджати, фотографувати, тільки туди фактично і везли”, — заявив депутат.

За його словами, по іншій лінії щось починали будувати, щось зробили “нашвидкоруч”, щоб відзвітувати, а десь взагалі нічого не було.

Також він підкреслив, що звіти про будівництво не відповідають дійсності.

“Хлопці на цих напрямках самі телефонували і запевняли, що коли вони маневрували, коли треба було дійти до лінії, де їх запевняли, що побудовані фортифікації, що є друга лінія, вони приходили туди і потрапляли на такі напів ями, напівзбудовані, а то і взагалі відразу починали щось копати, тому що було голе місце”, — додав Бондар.

Читайте також:
“Якщо у вас немає людей, щоб фортифікації утримати – завтра це вже будуть ворожі фортифікації. Як в Очеретиному”, – Серж Марко про питання укріплень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна