Осколок влучив у серце: в лікарні померла 4-річна дівчинка, яка постраждала через удар РФ по Одесі 29 квітня

Сьогодні у лікарні померла 4-річна дівчинка, яка постраждала внаслідок ворожого обстрілу по Одесі 29 квітня.

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер у четвер, 23 травня.

“На жаль, кількість жертв російського обстрілу 29 квітня збільшилася до 8 людей. Сьогодні у лікарні померла 4-річна Злата, осколок російської ракети влучив у серце дитини. Наші медики боролися до останнього”, – ідеться у повідомленні Кіпера.

Мер Одеси Геннадій Труханов також висловив співчуття.

“Медики робили все можливе, щоб врятувати життя дитини. Уся Одеса молилася за неї. Але травми були дуже важкими. Мої найщиріші співчуття батькам і родині маленької Злати…”, – написав він.

Обстріл Одеси 29 квітня та його наслідки

Увечері 29 квітня російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Станом на 22-гу годину голова ОВА Олег Кіпер повідомив про п’ять смертей цивільних.

Фото: тг Олег Кіпер

“…Четверо людей загинули, також вбито собаку. Ще один чоловік помер внаслідок інсульту, який спровокувала атака. 32 людей поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації. Наші лікарі роблять все можливе і неможливе”, – написав Кіпер у телеграмі.

Керівник пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук під час включення в ефір телемарафону розповів, що на місці російського удару по Одесі видно сліди шрапнелі, яку використовують для ураження живої сили противника. Імовірно, це був касетний боєприпас, додав Плетенчук.

Читайте також:
Прокуратура: удару по Одесі завдано “Іскандером” із касетним боєзарядом, РФ хотіла вбити якнайбільше мирних людей. ВІДЕО атаки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна