Відключення світла і скасування занять у школах – наслідки нічної атаки БПЛА у Севастополі

У ніч проти 17 травня безпілотники вкотре атакували тимчасово окупований Крим. Про вибухи на півострові та роботу ППО писали російські Telegram-канали.

Зокрема, про відбиття атаки БПЛА та морських дронів заявив так званий “губернатор” Севастополя Михайло Развожаєв. За його словами, росіяни збивали дрони стрілецькою зброєю.

Телеграм-канал “Кримський вітер” повідомив про часткове зникнення світла у Севастополі та Балаклаві.

Развожаєв ж пояснив часткове відключення світла з відключенням частини обладнання підстанції “Севастополь”. На підстанцію, за його словами, нібито впали уламки збитих БПЛА.

Місцева “влада” після нічної атаки на підстанцію заявила про скасування занять у всіх школах, закладах середньої освіти та садках. А також про введення “точкових” відключень світла.

“У зв’язку з ситуацією, що склалася, мною ухвалено рішення про скасування занять у всіх школах, закладах середньої освіти та дитячих садках. Розумію, що є діти, яких уже привезли до садочків, − з ними займатимуться вихователі доти, доки малюків не заберуть батьки. Прошу всіх поставитися до ситуації з розумінням”, – написав Развожаєв.

За словами Развожаєва, “фахівці роблять усе можливе, щоб повністю відновити роботу підстанції “Севастополь” після нічної атаки”, але на це знадобиться більше часу – близько доби. У цей час будуть “точкові відключення світла”.

“Співробітники комунальних служб докладають усіх зусиль, щоб відновити роботу енергосистеми якомога швидше”, − додав так званий “губернатор” Севастополя.

Міноборони РФ ж своєю чергою заявило про нібито перехоплення та знищення 51 безпілотника над Кримом.

Читайте також:
РосЗМІ: у Криму внаслідок атаки 15 травня знищено два літаки МіГ-31, С-400 і склад з паливом. Є поранені і загиблі військові РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна