США ввели нові санкції проти РФ за використання хімічної зброї, зокрема хлорпікрину, на фронті

Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії та пов’язаних з нею юридичних та фізичних осіб за її повномасштабну війну та застосування хімічної зброї проти України.

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США.

Так, запроваджено санкції проти понад 280 фізичних та юридичних осіб пов’язаних з російською агресією проти України та внутрішніми репресіями.

Зокрема, частина з них була накладена за використання хімічної зброї у війні проти України відповідно до “Закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю та ліквідацію бойових дій 1991 року щодо використання Росією хімічної зброї проти українських військ”.

Державний департамент США визнав, що Росія застосувала хімічну зброю хлорпікрин проти українських військ у порушення Конвенції про заборону хімічної зброї (КХЗ). Крім того, Росія використовувала засоби хімічної боротьби з масовими заворушеннями як метод ведення війни в Україні, також порушуючи конвенцію про застосування хімзброї. Використання таких хімікатів не є поодиноким інцидентом і викликане бажанням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою”, – ідеться у повідомленні.

У заяві США йдеться, що вони запроваджують санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту міністерства оборони РФ, російського Науково-дослідного інституту прикладної акустики, 48-го Центрального науково-дослідного інституту міноборони РФ, а також чотирьох компаній, пов’язаних з російськими програмами з хімічної та біологічної зброї.

Санкції заморожують будь-які американські активи, що належать зазначеним суб’єктам, і в цілому забороняють американцям вести з ними бізнес.

Окрім цього, уряд США також ввів санкції на низку російських організацій та фізичних осіб зі сфери енергетики, добування корисних копалин, важкої промисловості та верстатобудування. Зокрема, були накладені обмеження на дочірні підприємства компанії “Росатом”.

Також санкції накладено на суб’єкти Китаю, які підтримують оборонно-промислову базу Росії. Це компанії, що постачали сировину та обладнання підсанкційним російським організаціям або експортували їх продукцію закордон.

Читайте також:
Росія вчетверо збільшила використання хімічних боєприпасів
ЗСУ озвучили кількість хіматак, які здійснила РФ з початку повномасштабного вторгнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна