Для агресивного ближнього бою: командувач ДШВ анонсував перезавантаження і покращення підготовки десантників

Командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ бригадний генерал Ігор Скибюк анонсував покращення і перезавантаження підготовки десантників.

Таку думку генерал висловив у інтерв’ю “Новинарні“, яке опубліковане у вівторок, 30 квітня.

“Загальний стан справ у ДШВ, коли я прийняв командування, був достатньо добрим. Процеси працювали, все досить структуровано й динамічно. Але ви ж розумієте, що не можна сісти, пишатися і думати, що запас міцності структури дасть тобі якийсь час нічого не робити. Ні, буквально на другий день після призначення ти мусиш впливати на процеси, організовувати контроль і вплив, визначати свої рішення й вимоги. Так, деякі питання необхідно покращувати. Якщо говоримо про підготовку військ, то тут можна навіть вжити слово “перезавантаження”, – сказав Скибюк.

Він також підкреслив, що однією з найважливіших проблем в ДШВ наразі є “брак певних категорій ресурсів, правильне розподілення ресурсів, створення і маневр цих ресурсів”.

“Говорю в тому числі й про людей. Люди – це головне. Треба покращити підготовку особового складу. Все дуже динамічно змінюється, з першого дня війни і до сьогодні. Маю на увазі підготовку солдата на полі бою і відпрацювання ним тих навичок і вмінь, які йому необхідні. Сучасні технології, тактика противника, певні прояви збройної боротьби міняються зараз навіть не по місяцях, а по тижнях. І все це треба аналізувати, адаптувати, впроваджувати в підготовку”, – акцентує генерал.

на запитання журналістки про те, як би Скибюк оцінив підготовку військовослужбовців ДШВ на третьому році повномасштабної війни і чи не втрачається у підготовці якість, Командувач ДШВ відповів так:

“Ми лише набуваємо якість, це 100%. У нас досить хороший рівень підготовки, ми його постійно вдосконалюємо по методиках і формах, реагуємо на те, що відбувається на полі бою. Деякі питання – в планах. Дещо в підготовці ми не використовуємо, але зі зміною певних умов будемо додавати. Наші солдати йдуть у війська підготовленими. Все відбувається за певним алгоритмом: підготовка в навчальному центрі, подальший супровід, маємо зворотній зв’язок від військових частин, обмін бойовим досвідом. Наш солдат, який приходить у бойову частину, вживається у воєнну обстановку…”, – розповів офіцер.

Скибюк наголосив, що під час підготовки солдата ДШВ беруть “максимально складну модель бою”.

“Ми намагаємося солдата готувати до складної, нелінійної моделі бою. Готуємо наших військових до агресивного ближнього бою з противником, щоб наш солдат мав тактичну й вогневу перевагу над противником. Звичайно, готуємо солдата і до протидії ударним дронам. Сильною стороною підготовки в ДШВ я вважаю також постійний збір і аналіз бойового досвіду, обмін досвідом та відповідну реакцію на дію противника”, – резюмував генерал.

Читайте повний текст інтерв’ю бригадного генерала Скибюка: 
Командувач ДШВ Ігор Скибюк: У нас є ділянки фронту, де проти однієї військової частини стоять сім ворожих. Але наші виконують завдання, хоч як їм важко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна