Кафедру військової журналістики ВІКНУ очолив полковник Сергій Череватий: що про нього відомо

Начальником кафедри військової журналістики Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка призначено полковника Сергія Череватого.

Про це у вівторок, 30 квітня, повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Він зазначає, що Сергій Череватий – кандидат політичних наук. Від початку повномасштабного вторгнення організував у Києві за сприяння Командування Сухопутних військ України Інформаційний штаб, метою якого стало об’єднання суспільства для боротьби з окупантами.

Відтак майже два роки служив під безпосереднім керівництвом нинішнього Головнокомандувача ЗСУ, а тоді – Командувача оперативно-стратегічного угруповання «Хортиця» Олександра Сирського: був його заступником зі стратегічних комунікацій.

З січня 2024 року Череватий – член секретаріату Національної спілки журналістів України.

«Військовий інститут КНУ для мене рідний: я там викладав із 2006 року спочатку по сумісництву, а потім – і на повну ставку. Багатьох курсантів, яких я навчав, згодом зустрічав уже як офіцерів під Пісками, на Бахмутському напрямку», – сказав Сергій Череватий.

Полковник Череватий зазначив, що його головне завдання на новій посаді – узагальнити досвід, набутий під час війни. Разом із іншими офіцерами інформаційної боротьби він працював у військово-інформаційній сфері спочатку під час Київської операції, згодом – на Східному фронті під час Харківського контрнаступу, Бахмутської битви та інших кампаній.

Сергій Череватий особисто знайомий із багатьма офіцерами, вивчав сильні й слабкі сторони їхньої підготовки. Тож тепер, спираючись також на більш ніж 30-річний досвід роботи у військовій журналістиці, планує імплементувати свої знання і вміння в нових навчальних програмах.

«У мене була розмова з командувачем Сухопутних військ генерал-лейтенантом Олександром Павлюком. Це дуже сучасний генерал, який як ніхто інший розуміє значення інформаційної складової війни. Під час нашої розмови я розповів про своє бачення підготовки військових журналістів, і більшість цих ідей він підтримав, зі свого боку доповнивши їх», – каже Череватий.

Він додав, що планує залучати досвід експертів та представників керівних органів Національної спілки журналістів України.

«Будемо інтегрувати цей досвід для підготовки потужних фахівців – усебічно обізнаних із теоретичного погляду та готових переймати досвід старших колег. Такі фахівці, прийшовши у війська, зможуть свій багаж знань одразу використовувати на практиці», – наголосив новий начальник кафедри військової журналістики

У НСЖУ підкреслюють, що провідні цивільні журналісти, які виїжджають у відрядження на Бахмутський напрямок, відзначають відкритість і високу ефективність пресслужб з’єднань у складі оперативно-стратегічного угруповання «Хортиця», які курирував Сергій Череватий.

Читайте також:
Курс “Вишкіл капітанів” від “ПЖ” став сертифікованим у Міноборони та увійшов до структури ВІКНУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна