Стало відомо, скільки петицій щодо присвоєння звання Героя України перебуває на розгляді в ОПУ

Наразі на розгляді в Офісу президента є понад 1400 електронних петицій щодо присвоєння звання Героя України.

Про це йдеться у матеріалі “Громадського”, який опублікований у вівторок, 23 квітня, “Хіба не всі фронтовики заслужили звання Героя України? Чи достатньо петиції для найвищої державної нагороди”.

Окрім того, триває збір підписів до понад 1200 петицій щодо присвоєння такого звання українським захисникам.

Офіс президента повідомив, що станом на середину лютого 2024 року на сайті електронних петицій таких запитів було аж 6 313. Необхідні 25 тисяч голосів отримали 1 620 — більше, ніж загальна кількість нагороджених цим званням за всю історію незалежної України.

З цього числа на 142 звернення вже надали відповідь президента України, перебувають на розгляді понад 1 400 петицій, а ще 41 петиція очікує на розгляд.

За результатами розгляду 16 військовим присвоєно звання Герой України. Тобто переважна більшість петицій або не доходять до розгляду взагалі, або ж не стають успішними за його підсумками.

Читайте також:
Зеленський вручив ордени “Золота Зірка” Героям України та рідним загиблих. Хто й за що отримав найвищу нагороду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.