“Повернись живим” і блогер Михайло Лебіга передали війську 884 гранатомети

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” спільно з блогером Михайлом Лебігою передали війську 884 гранатомети ФОРТ-600А. Загальна їхня вартість — 30 927 624 гривень.

Про це 23 квітня повідомила пресслужба Фонду.

Гранотомети отримали усі 31 бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, а також 35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського та 140-й окремий розвідувальний батальйон.

20 597 035 гривень на зброю Михайло Лебіга зібрав і передав Фонду у вересні. Решта — кошти із загальних рахунків “Повернись живим”.

“884 гранатомети від українського виробника повністю закрили потреби розвідрот усіх бригад тероборони. Ще понад 30 одиниць отримали бригади морської піхоти. Це дуже легка, зручна і проста у використанні зброя, яка при цьому демонструє високу ефективність на полі бою. Дякуємо усім, хто долучався своїми гривнями”, – зазначив директор “Повернись живим” Тарас Чмут.

Нагадаємо, у вересні торік Михайло оголосив “всеукраїнський день виборів за Лебіговича”.  Він закликав прихильників прийти на умовні “виборчі дільниці” та проголосувати донатом не менше 100 гривень. Таким чином за добу зібрав понад 20,5 мільйона гривень. Усі кошти блогер переказав у “Повернись живи”.

У серпні 2023-го у соцмережах виникла хвиля мемів про псевдокандидата у президенти України “Лебіговича”. Під час одного зі стрімів на Twitch Михайло Лебіга коментував передвиборчі дебати Віктора Ющенка та Віктора Януковича 2004 року. Після цього підписники почали жартома закликати його йти в президенти.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” передав ГУР 32 міномети калібру 120 мм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.