Під час вивчення предмету “Захист України” більше не буде поділу на хлопців та дівчат

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про скасування розподілу в школах для хлопців для дівчат під час вивчення предмету Захист України.

Про це повідомив нардеп від фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко у вівторок, 23 квітня.

З його слів, усунення дискримінаційних норм під час вивчення дисципліни підтримав 291 нардеп.

Народна депутатка від фракції ЄС Ірина Геращенко написала, що предмет Захист України є у шкільній програмі з радянських часів і саме за цією традицією щодо цього предмету «застосовано дискримінаційні норми щодо статі та гендеру».

За словами Геращенко, і хлопці, і дівчата зможуть навчатися поводитися зі зброєю, тактичній медицині та матимуть однакову програму з предмету Захист України.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що його метою є «приведення у відповідність чинних законів України щодо визначення поняття системи підготовки, що здійснюється шляхом вивчення навчального предмета Захист України».

Читайте також:
Рада повернула історію України до обов’язкових предметів мультипредметного тесту для випускників шкіл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна