Рада повернула історію України до обов’язкових предметів мультипредметного тесту для випускників шкіл

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №10092, який повертає історію України до числа обов’язкових предметів мультипредметного тесту для випускників шкіл.

Про це в середу, 8 листопада, повідомив народний депутат Володимир В’ятрович (“ЄС”), назвавши це “ще однією маленькою перемогою”.

“Історія була обов’язковим предметом у 2022 році, в 2023-му її зробили предметом на вибір, у 2024-му вона знову стане обов’язковою складовою мультитесту поруч з українською мовою і математикою. Четвертий предмет обиратимуть самі випускники.

Це важливе рішення, бо історія України сьогодні – це більше, ніж просто шкільний предмет. Це важлива складова формування ідентичності юних громадян України”, – наголосив В’ятрович.

Також він підтримав парламент і законопроєкт 9046, який поверне у школи державну підсумкову атестацію, включно з атестацією з історії України.

Читайте також:
В’ятрович: доки в Україні згортають діяльність УІНП, Путін – створює “Національний центр історичної памʼяті при президентові РФ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна