Заступник Сирського: Працюємо над впровадженням роботизованих систем та дронів в окремих батальйонах

Заступник Головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський заявив, що на рівні окремих батальйонів впроваджують роботизовані системи та дрони задля збереження життя українським військовим.

Про це він сказав під час першого щорічного Міжнародного академічного форуму “Воєнні інновації в сучасних війнах”, який відбувся у Києві під патронатом головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

“Ми йдемо до того, аби зберегти життя солдатам шляхом використання машин та технологій. Неважливо, скільки коштуватиме дрон чи робот, життя військовослужбовця все одно цінніше”, – наголосив заступник головкома.

У панельній дискусії на тему “Війна дронів: еволюція сучасних трендів” також взяла участь заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

“Ми будуємо тісну взаємодію між військовими, розробниками, підприємствами та дослідниками, оскільки розуміємо, що наша головна мета – це технологічна перевага над ворогом. У межах коаліції дронів ми маємо домовленості з партнерами про тестування їхніх виробів на полі бою та зворотний зв’язок. Участь в коаліції – не лише пряма допомога українському війську, а і внесок у загальний розвиток оборонної індустрії в світі”, – розповіла вона.

Учасниками панелі також стали представники українських та іноземних виробництв безпілотників, які мають досвід співпраці з Міноборони та Генштабом. Вони підкреслили зміну тенденцій на фронті та необхідність удосконалення наявних розробок — навіть тих, що вже показали успішний результат.

Читайте також:
Агенція оборонних закупівель закупила 4000 дронів DJI Mavic для ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.