Агенція оборонних закупівель закупила 4000 дронів DJI Mavic для ЗСУ

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України за результатами торгів на Prozorro уклала контракти на постачання 3000 БПАК DJI Mavic 3E та 1000 DJI Mavic 3T з додатковою комплектацією.

Про це повідомила пресслужба МОУ.

“У сучасній війні швидкість і точність – ключові фактори успіху, тому дрони стають незамінними помічниками нашим військовим. Безпілотники перетворюють армію на гнучку, мобільну і ефективну силу, яка готова до викликів будь-якої миті. Тому мета Міністерства оборони – забезпечити ЗСУ якомога більшою кількістю безпілотників. Поєднання інноваційних технологій з високим професіоналізмом військових забезпечить ефективну оборону нашої країни”, – зазначив заступник міністра оборони  Дмитро Кліменков.

Загальна вартість укладених контрактів склала 575,2 млн гривень. Середні ціни одного безпілотника – 126,9 тисяч гривень (DJI Mavic 3E з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм) та 194,2 тисяч гривень (DJI Mavic 3T з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм).

‭”Найкращі ціни вдається отримувати тоді, коли є реальна конкуренція між постачальниками. Саме тому, коли Агенція отримала можливість купувати такі потрібні для фронту Мавіки, ми використали нову процедуру рамкової угоди в Prozorro. І цей підхід виправдав себе на 100 відсотків. На деяких торгах змагалися по 6-7 учасників, які знижували ціну під час аукціону. Зрештою, ми змогли отримати рекордно низькі для держави ціни, що підтверджують дослідження журналістів-розслідувачів”, – відзначила директор ‭Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

Перші партії закуплених безпілотних авіаційних комплексів уже поставлені у військові частини. Крім того, зараз у системі Prozorro тривають закупівлі Агенції оборонних закупівель Міноборони України на придбання ще 6000 дронів: 4500 комплексів Mavic 3E та 1500 комплексів Mavic 3T.

Читайте також:
МОУ найближчим часом передасть НАТО перелік потреб у нелетальній допомозі для Сил оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна