Україна залучає від сусідів 1-2% обсягу добового споживання електроенергії

Минулої доби, 21 квітня, у вечірні години Україна отримувала аварійну допомогу електроенергією з Польщі, Словаччини та Румунії. Сумарний обсяг постачання становив менше 1% від добового обсягу споживання. Протягом доби 22 квітня Україна на запит НЕК “Укренерго” залучає екстрене постачання електроенергії із сусідніх країн обсягом до 2% від прогнозованого обсягу добового споживання.

Про це інформує Міністерство енергетики.

На поточну добу, 22 квітня, прогнозується імпорт електроенергії загальним обсягом 7858 МВт·год.

Щодо енергопостачання, Міненерго повідомляє, що 21 квітня через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Обмеження в цьому регіоні, а також у Кривому Розі, діють і 22 квітня.

Як відомо, через обстріли росіян ракетами і дронами з 15 квітня в українській енергосистемі періодично фіксується дефіцит електроенергії. Для його покриття неодноразово залучалась аварійна допомога. Окрім того, внаслідок похолодання в Україні зросло споживання електроенергії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.