“Рамштайн-21” відбудеться 26 квітня у форматі відеоконференції

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України планується на 26 квітня у форматі відеоконференції.

Про це заявила очільниця міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у виступі перед зустріччю європейських міністрів оборони, передає “Європейська правда”.

Це буде 21-ша зустріч у віртуальному форматі – у другу річницю від першого “Рамштайну”, де союзники під лідерством США почали координувати зусилля для військової підтримки України.

Оллонгрен наголосила, що цей тиждень буде “важливим” і нагадала, що 19 квітня відбулася зустріч Ради Україна-НАТО.

“Сьогодні у нас ця зустріч, і наприкінці тижня буде зустріч формату “Рамштайн”. Тож це важливий тиждень. Усім потрібно активізувати зусилля”, – зазначила міністерка.

Засідання формату “Рамштайн” офіційно анонсував міністр оборони США Ллойд Остін ще наприкінці минулого тижня після зустрічі Ради Україна-НАТО, проте новина залишилася переважно непоміченою.

За інформацією ЗМІ, США та інші західні країни нібито розглядають можливість передачі формату “Рамштайн” під егіду НАТО, з огляду на можливість перемоги на майбутніх президентських виборах у США непередбачуваного Дональда Трампа.

Нагадаємо, у вівторок, 19 березня, у Німеччині відбулося 20-те засідання у форматі “Рамштайн”, його очолив особисто керівник Пентагону Ллойд Остін. Це була перша міжнародна поїздка Остіна після його нещодавньої госпіталізації.

Разом з Остіном на “Рамштайні-20” був присутній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Квінтон Браун-молодший. Загалом на засідання запрошено міністрів оборони та вищих військових посадовців із близько 50 країн світу. Головною темою засідання були боєприпаси для України.

Читайте також:
Офіційно почали роботу коаліції ППО та дронів, – Умєров про результати “Рамштайну-19”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна