Буданов пояснив, чому і для чого РФ затримує обмін полоненими

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов визнав, що останнім часом процес обміну полоненими уповільнився. Однак не зупинився.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC і пояснив, чому так відбувається.

“Тому що “Майдан-3″ і все інше. Росія використовує всі можливі фактори для створення соціальної напруги. І буде використовувати далі. Разом з тим уповільнився, але не зупинився. І ми все одно різними шляхами пробиваємо і намагаємося. І здобуваємо результати. І в цьому питанні так само. Але це важко, і Росія буде використовувати цей фактор впливу на наш соціум”, – зазначив Буданов.

Очільник ГУР заперечив те, що причиною уповільнення процесу обмінів стало повернення з Туреччини командирів полку “Азов”.

“Дивіться, після того, як їх повернули, був певний проміжок часу, але після цього обміни поновились. Тобто це точно вже не може вважатися причиною. Взимку пройшло по факту чотири обміни. Досить масштабні, більше ста в кожному. Ви маєте це пам’ятати”, – наголосив Буданов.

Журналісти також поцікавилися в нього, чи можна назвати цифру, скільки зараз взагалі полонених українців. Однак голова ГУР зазначив, що ні.

Читайте також:
ГУР каже, що має списки людей, через яких РФ намагатиметься реалізувати “Майдан-3”
Відбувся новий обмін полоненими 100 на 100

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.