Для взяття Часового Яру армія РФ використовує тактику, як в Авдіївці: британська розвідка оцінила прогрес росіян

Для взяття Часового Яру на Донеччині російські війська повторюють тактику, як і при взятті Авдіївки, проте мають слабкий прогрес на цьому напрямку.

Про це йдеться у свіжому огляді міноборони Великої Британії 21 квітня.

Як нагадують у британській розвідці, цитуючи головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, російські війська отримали наказ захопити Часів Яр до 9 травня. Як наголошує Сирський, Часів Яр є попереднім кроком на шляху до більшого міста Краматорськ.

У звіті також нагадали заяву командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” від 18 квітня про те, що російські сили скидають 30-40 коригованих авіабомб на день.

Як зазначають британські аналітики, ймовірно, авіабомби скидають російські літаки Су-25, які діють поблизу лінії зіткнення, і Су-34, які діють на відстані, використовуючи керовані авіабомби. Це узгоджене повітряне бомбардування, і ця тактика повторюється з Авдіївської кампанії.

Оцінюючи шанси на взяття Часового Яру, у британській розвідці зазначають, що місто добре захищене і розташоване на височині, а російські сухопутні сили досягли лише слабкого прогресу у цьому районі.

Читайте також:
Військові 92-ї ОШБр не допустили входження окупантів у Часів Яр: вщент розгромили 10 одиниць техніки ворога. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна